Resort Collections- Pure love

5:11 PM toujoursAnja 2 Comments

Resort kolekcije najviše volim da pogledam odjednom. U cugu. Tako mi i privuku pažnju- ono što mi se dopadne na prvi pogled je obično ono što će mi se dopadati i kasnije. A dopadaju mi se sušte suprotnosti. Ili su to nežne boje, lepšave forme i slobodni potezi kreatora, ili all-black varijante, ukrojenost, zalizanost, klasika. Od predstavljenih kolekcija, četiri dizajnerske kuće su mi privukle pažnju: Lanvin, Chloé , DKNY i Moschino. Here's why....Na prvom mestu Moschino. Ova zeleno-žuta nijansa à la devedesete je veoma teška za kombinovanje i retko kad izgleda lepo. Ovde, pak, izgleda sjajno. Retro i šik, sa sve mačkastim naočarima. Pa crna klasika na Moschino način, sa ponekom mašnom. Još su tu i damske varijante- cveće, ležerne haljine, nežne boje. A sve nekako deluje evropski, aristokratski, sofisticirano. Ovim resortom je obuhvaćeno sve: neon, crno, pastelno, ležerno, a ipak sa dozom ozbiljnosti. Ah da, i predivni ambijent.        
   

Drugo mesto- Chloe. Raspuštena kosa, tek poneki uvojak. Vetar i lagani materijali. Boje meda, pudera, bisera, zemlje - boje prirode. Nežno i na oko i na dodir. Detalji svedeni na minimum. Sve je pročišćeno, ali nimalo jednostavno. Oversize, a ženstveno. Jednostavno i jedinstveno.


Treći je good (g)old Lanvin. Malo čudnije forme, mali pogled u budućnost. Ispred belog platna mogu se videti baloni, plise, pruge, rubin i smaragd,  upečatljiv i prepoznatiljivo težak i efektan nakit. Da ne trošim reči, here it is.

I poslednja kolekcija stiže od drage Donne Karan, tj. od DKNY. Idući naniže, ovaj post postaje sve ukrojeniji, pravilniji. Više muški. A takva je i ova DK kolekcija. Masculinum femininum. Lepe žene u stogim odelima. Na nogama crne grilonke ili crne pantalone na šav. Kosa podignuta i zalizana u punđu bez mane. Istaknut struk ili providni materijali (here again) za dozu ženstevnosti. I vrtoglavo vistoke štikle. Osnovna boja je crna, u kombinaciji sa njom su pink i bela. Classy all over.

                           
                                                                                                           Toliko od mene. 
                                                                                                   Have a great weekend, loves.
                                                                                                                          Anja

2 comments: